Terassiprojekti - viikonloppuketjuistakin tuttu - eviltoast

TÀtÀ projektia on tullut lÀhinnÀ tuolla viikonloppukettingeissÀ manattua jo viikkokausia ja ainakin yksi toive tuli kuvamateriaalistakin, joten sillÀkin uhalla ettÀ doxxaan itseni: kuvamateriaalia sanojen kera, olkaa hyvÀ.

TÀstÀ lÀhdettiin. Sen verran projektia on jo aloitettu, ettÀ katolta on pudoteltu joskus edellisten omistajien toimesta asentama pelti ja sen ruoteet, eli pÀÀllÀ on vanha ja heikkokuntoinen huopa. Vasemmasta reunasta kaidetta nÀkyy aika selkeÀsti ettÀ miksi projektiin oli vÀhÀn pakko ryhtyÀ, eikÀ tuo nyt mikÀÀn varsinainen silmÀnilo muutenkaan ollut ja pienikin vielÀ.

VÀhÀn moottorisahaa, sorkkarautaa ja muita sopivan jÀreitÀ työkaluja ja katto sai lÀhdöt paljastaen vÀhÀn mielenkiintoisen rakenteen mikÀ terassiin oli tehty. SyytÀ en tiedÀ, mutta tuo panelissa oleva reikÀ on vetÀisty jÀljistÀ pÀÀtellen moottorisahalla ja sinne oli laitettu pÀtkÀ lankkua seinÀhirteen asti kiinni. Tuo itse katon runkokin oli sanotaanko ettÀ erikoinen ja kasattu vÀhÀn vaikka minkÀlaisista pÀtkistÀ ja jÀmÀpaloista.

SeinÀ korjattu ja maalattu, tÀssÀkohtaa oli vielÀ ajatus ettÀ tuon vanhan lattian rungon voisi kÀyttÀÀ ja jatkaa siitÀ eteenpÀin pientÀ laajennosta.

Se jÀi hyvin ÀkkiÀ haaveeksi kun aloin repimÀÀn vanhaa lattiaa irti, aikalailla kaikki puutavara oli enemmÀn tai vÀhemmÀn pehmeÀÀ, muutama pÀtkÀ siellÀ tÀÀllÀ oli ehjÀÀkin, mutta sepÀ ei paljon lÀmmitÀ jos lattianiskassa on keskellÀ puolitoistametriÀ tervettÀ.

Samalla selvisi, ettÀ jo aikaisemmin kÀytetty kikka mennÀ ehjÀstÀ seinÀstÀ lÀpi oli toteutettu myös tÀllÀkertaa, tosin vajaa 3 metriÀ leveÀsti. Molemmissa lÀpimenoissa oli siis villat nÀkösÀllÀ ja kaikkea kivaa, onneksi katto on pitÀnyt niin talon rakenteisiin asti ei ole kosteutta pÀÀssyt, mutta noiden kanssa meni aikalailla viikon illat askarrellessa ylimÀÀrÀistÀ.

SeinÀn korjauksen jÀlkeen olikin sitten uusien lattianiskojen vuoro. Betonilaattoja, pilariharkkoja, vatupassi, valmisbetonia ja viheliÀistÀ nysvÀÀmistÀ ettÀ kaiken saa suoraan sekÀ keskenÀÀn ettÀ talon seinÀn kanssa. Lopulta homma kuitenkin valmistui ja lattianiskat sai lÀjÀtÀ uusien perustusten pÀÀlle pitkien ruuvien ja kulmarautojen kanssa.

Samaten kuvassa nÀkyy jo talon seinÀÀn kiinnitetyt palkit joiden varaan kattoniskat saa laitella.

Pihan puolelle samanlainen palkkirakenne kattoniskoja varten vÀliaikaistukien kera.

Kattoniskat paikoillaan odottamassa harvarimaa. Kiinnitys kulmaraudoilla kantaviin parruihin.

Katto on saanut rimoituksen ja lattian asennus pÀsee alkamaan. Kokonaisuudessaan projektiin meni reilu 600 terassiruuvia ja ÀkkiÀ melkein saman verran kaikenlaisia muita ruuveja.

Kaiteet rakensin ensin paikallaan mittaan ja maalauksen jĂ€lkeen ruuveilla muuhun rakenteeseen kiinni. “Kivijalka”-aita samalla periaatteella, mutta pelkkÀÀ rimaa kĂ€yttĂ€en, eli siihen ei oikein kestĂ€ nojailla, mutta tuon tarkoitus muutenkin on pitÀÀ kissat ja muut elukat pois alta ja tietysti maisemoida alaosa vastaamaan loppuja.

Lopun nÀpertelyn, valokatteiden asennuksen ja pienen siivoustuokion jÀlkeen homma nÀyttÀÀkin sitten tÀmmöiseltÀ. Nyt pitÀÀ keksiÀ viikonloppuketjuihin jotain muuta valittamista.

Sen verran vielÀ puuttuu ettÀ sÀhkötöitÀ pitÀÀ vÀhÀn hipistellÀ, minkÀÀnlaisia valoja tuolla ei tÀllÀhetkellÀ ole ja pistorasioitakin voisi olla vÀhÀn enemmÀn kuin yksi, mutta ne on vielÀ vÀhÀn suunnitteluasteella. Samaten nurmikko otti vÀhÀn kipeÀÀ etenkin eilen noita katteita asentaessa kun se vesisade ei forecan ennusteista huolimatta loppunutkaan, mutta se on ensikevÀÀn hommia sitten se.